Product Image
Product Image

Technische informatie

Stoeri Mantel ripzaag FLS serie

Langszaag machineHet voordeel van de machine is de hoge snelheid en nauwkeurigheid van zagen en een hoge mate van flexibiliteit van invoer- en uitvoerafmetingen van het verwerkte materiaal. FLS Arrow wordt gewaardeerd in meubelateliers, productie van halffabricaten voor ramen, deuren en trappen. Het is ook succesvol in de verwerking van grote materialen, timmerwerkplaatsen en in de vervaardiging van houten gebouwen. De machine kan ook worden gebruikt voor het zagen van niet-houten materialen, zoals polyurethaanpanelen, sandwichpanelen, kunststofplaten, aluminiumplaten, enz.  Natuurlijk zijn er beveiligingsfuncties die de veiligheid van het werk aan de schulpzaag garanderen. De machine voldoet aan de strengste eisen aan de veiligheid van het werk, voortvloeiend uit relevante EG-regelgeving en richtlijnen.

Instelling en modus van de zaag
Zaagmateriaal, los op het bureaublad gelegd, wordt in de lengte door een beweegbaar zaagblad gesneden. Na het zagen trekt het zaagblad zich terug onder de werktafel van de zaag en gaat naar de startpositie. De achterste langs-aanslag (liniaal) verplaatst het gezaagde materiaal op een nieuwe waarde van de snijbreedte.


Voordelen:
De achterste terugloopblokkering maakt een gemakkelijke en snelle instelling van de zaagbreedte mogelijk. Waarden kunnen automatisch worden geselecteerd met behulp van de drie softwaresystemen:
Absolute instellingen  zorgt voor de automatische aandrijving van het te snijden materiaal op de geselecteerde breedte.
Kettinginstelling  de automatische beweging naar de opgegeven waarde (vermindering van de totale breedte + zaagsnede).
Optimalisatiesysteem de automatische combinatie van breedtes in een materiaal volgens de vooraf ingestelde waarden van de operator (breedteoptimalisatie voor maximale opbrengst).


Standaard uitrusting
- Traploos instelbare aanvoersnelheid 0 tot 80 m/min - garandeert hoge snijprestaties.
- Traploze invoersnelheid via een voetpedaal of een bedieningspaneel van de machine.
- Controle van het spouwmes zorgt voor een zuivere snede en zaagoppervlakkwaliteit.
- Snel verkrampen van het zaagblad - het verwisselen van het blad is gemakkelijk en veilig.
- Laser - De zaag is uitgerust met een laser, die de zaaglijn op het materiaal onderscheidt en een nauwkeurige afstelling van de snede mogelijk maakt.

FLS Arrow  staat voor stevigheid en precisie
Het robuuste en taaie gelaste machineframe is gemaakt als een zelfdragende staalconstructie met een centrale steun en een hoge bodemvrijheid, samen met de nauwkeurige geleiding van een zaageenheid zorgt voor een lange levensduur.

Mogelijke uitbreiding
pneumatische druk 3 000 mm (kan worden vermenigvuldigd met de lengte van snijmachines)
verhoging van de snijbreedte tot 3000 mm
motor 15 kW
metalen rollen
metalen plaat met 6 stuks rollen
kettingen voor materiaal handling in de machinetafel
overhead backstop (maakt het mogelijk om materiaal vanaf de achterkant van de machine te plakken)
kruistafel  basis + maat
kruistafel extraContact ons